Rólunk

Herk Tímea  a Kreatív Kaptár vezetője.  2014 őszén nyitotta meg kapuit az üzlet, és azóta folyamatosan bővül kínálatunk. 2016-ban egy kedves vevőm próbált rávenni, hogy tartsak pólófonalat is. Mégis  hogyan, ha nem tudok horgolni? Lefutottam vidékre egy barátnőmhöz, aki nagyon türelmesen próbálta legalább az alapokat megtanítani nekem. Nem volt könnyű dolga, mert balkezes vagyok. 🙂

Belevágtam. Dóri tartotta a horgoló órákat havi pár alkalommal. Szerettük, élveztük minden percét.

Mikor visszatértem nyári szabadságomról, szomorúan értesültem arról, hogy ahonnan addig vásároltam befejezte a fonalak forgalmazását. Sokat beszélgettünk és arra jutottunk nem hagyhatjuk abba, és Dóri nekiállt nyomozni.

Ma már a saját “Dotti” márkanevű póló- és zsinórfonalainkat értékesítjük és már viszonteladóink is vannak.

Vereczkey Dorottya magánvállalkozó, a horgolás szerelmese. Lassan 5 éve egy barátnőm rábeszélt, hogy tanuljak meg horgolni. Pepecselősnek tűnt, nem érdekelt, de mikor kaptam egy horgolt táskát ajándékba, kedvet kaptam hozzá. Kezdetben csak kikapcsolódás volt, de kis idő múlva úgy éreztem, többre és színesebbre vágyom.

Lányom iskolájával szemben nyílt egy kreatív bolt, ahova néha betévedtem. Ezek a látogatások idővel sűrűsödtek és rávettem Timit, hogy értékesítsünk pólófonalat, valamint horgolni tanítottam az érdeklődőket. Teljesen más élmény, mint alkotni – sokszor nehezebb.  Azonnal reagálni, mikor mit rontott el a tanítvány és elmagyarázni, úgy, hogy egy laikus is megértse, nagy kihívás. Rengeteg videó van a neten, sok mindent én is onnan tanultam, de  ez nem mindig egyszerű, főleg ha más nyelven magyaráznak.

Horgoló órák: Hetente kétszer tartunk horgoló órákat a Kreatív Kaptárban, ahol a sikerélmény, a kellemes társaság  és a  jó hangulat garantált.A kezdők mosolyogva, büszkén mennek haza első alkotásukkal, a haladók pedig örülnek, hogy megint újat tanulhattak. Mi meg boldogok vagyunk, hogy részesei lehettünk! Várunk téged is!

Interjú velünk: Lakás és kert magazinban jelent meg 2018. január 16-án.